Tjänster

Gröna tak

Kronborg Tak och Bygg AB är ett företag med god kompetens inom området Gröna Tak, då vi anser att det är viktigt att kunna erbjuda våra kunder ett alternativ som värnar om framtiden.

Intresset för gröna tak på byggnader har tagit fart på senare år i Sverige. Tack vare bättre tekniska lösningar och betydligt bättre tätskiktsmattor som håller tätt och skyddar fastigheten i många år, har den tidigare tveksamheten om att växter skulle skada tätskiktet och orsaka fukt försvunnit nästa helt.

Erfarenheter från USA och Japan där man använder gröna tak som en populär lösning för att få ner temperaturen i växande storstäderna och samtidigt dämpa ljudnivån är positiva. Fördelarna med gröna tak är många:

  • Gröna tak ger renare luft
  • Gröna tak är vackra
  • Gröna tak är hållbara tak
  • Gröna tak är miljövänliga
  • Gröna tak höjer livslängden på taket genom att skydda takytan
  • Gröna tak har ljuddämpande effekt i storstäderna
  • Gröna tak väger inte mer än 50 kg per kvadrat meter, vilket normala tak klarar utan problem

Hans Kronborg Tak och Bygg AB är certifierade för applicering av Resitrix tätskiktsmattor. Resitrix tätskiktsmattor är bästa tänkbara tätskiktet för anläggning av gröna tak och har en imponerande meritlista både i Sverige och utomlands.


Papptak

Kronborg Tak och Bygg AB arbetar huvudsakligen med omläggningar och nyläggningar av tätskikt på yttertak. Främst arbetar vi med låglutande yttertak s.k. ”papptak” men vi utför även en del membranisoleringar och gummiduk.
Vi utför alla typer av takentreprenader – såväl nyproduktion som omtäckningar av tak – allt från små garage till stora industribyggnader.

Hans Kronborg Tak och Bygg AB ingår i Takcentrums nätverk av takentreprenörer. Därigenom uppfyller vi grundkraven som ställs på montörer och material av högsta klass. Vi utför uppdrag på såväl större fastigheter som mindre villors tak i Mariestad med omnejd.

När det gäller tätskiktsmattor och papptak så arbetar vi med de bästa. Tätskiktsmattorna som vi arbetar med är uteslutande avsedda för krävande taktäckning och membranisolering. Mattorna är baserade på destillerat bitumen med hög inblandning av SBS-gummi. Denna exklusiva sammansättning ger en fantastisk skarvstyrka som är 2-3 gånger högre än traditionellt oxiderade eller modifierade bitumenprodukter.

Tätskiktsmattorna vi arbetar med är armerade med en kraftig, rötsäker s.k. ”Non-woven Spunbond Polyester”, motståndskraftig mot värme och åldrande.

Vi utför kompletta lösningar – för såväl omtäckningar som nyproduktion av allt ifrån små garage till större industribyggnader. Vår verksamhet omfattar såväl takläggning som renovering och besiktning av ditt tak.

Vi erbjuder tak och tätskiktssystem för alla typer av tak från låglutande och branta tak, till parkeringsdäck, terrasser samt gröna tak.

Gröna tak, är inte bara ett tak med växtlighet av exempelvis gräs eller mossa, utan främst ett extra miljövänligt alternativ som inte behöver vara grönt på ytan.


Takisolering

Med en tilläggsisolering sparar du energi. Har du dyra uppvärmningskostnader kan det vara en lönsam investering att tilläggsisolera taket. Isolering av fastigheter höjer komforten samtidigt som värdet av fastigheten ökar. Du sparar dessutom pengar och miljö med en lägre energiförbrukning.

De flesta hus byggda före 1980 är bristfälligt isolerade. En tilläggsisolering av taket är det bästa sättet att hålla nere värmekostnaderna samt höja komforten. Genom att förse yttertakspanelen med en utvändig värmeisolering höjer man temperaturen och sänker den relativa fuktigheten i vindsutrymmet, vilket ger ett varmare och torrare inomhusklimat.

Ska man spara någonstans, så är taket absolut det sista du ska spara på. Merkostnaden för en rejäl tilläggsisolering är obetydligt och de pengarna får man tillbaka i form av lägre energikostnaden på kort tid.

Om ni är osäker på om ert tak behöver tilläggsisoleras erbjuder vi en kostnadsfri besiktning för att se om detta är den bästa lösningen.

Vi använder oss av isoleringsmaterial från Paroc. Råmaterialet i Parocprodukter är sten, som sorteras och smälts ned. Den nedsmälta produkten omvandlas sedan till stenull – ett överlägset material när det gäller att ge en bra isolering, lång hållbarhet och maximalt brandskydd.

Vi utför totalentreprenader för ett fungerande tak, till exempel:

  • Värmeisolering av yttertaket
  • Tätskiktssystem för alla typer av tak
  • Plåt- och träarbeten

Vi garanterar den bästa lösningen – både när det gäller ekonomi och livslängd – för just din fastighets tak.

Det är såhär det går till

Det är såhär det går till

Instagram did not return a 200.

följ oss på instagram